VACCINATION

  • I skrivende stund (august 2023), ser det ud til at influenzavaccination 2023/24, foregår i offentlige vaccinationsklinikker og ikke hos de praktiserende læger. 
  • Der er mulighed for gratis vaccination af gravide mod kighoste i klinikken. Vaccinationen skal finde sted i graviditetsugerne 24-32 og kan med fordel gives ved 2 gravidtetsundersøgelse.
  • Rejsevaccination: Vi vil gerne hjælpe dig med, at blive vaccineret til din udlandsrejse. Vej rejser igennem flere lande, er det vigtigt, at du først henvender dig til lægen eller sygeplejersken (f.eks i en e-konsultation) med angivelse af datoerne pg hvor du regner med at at opholde dig i de forskellige lande eller regioner. Du må gerne skrive hvad det er for en slags rejse du har planlagt - f.eks rygsækrejse, krydstog eller forretningsrejse. Du kan finde mange oplysningerne hos Statens Seruminstitut SSI.dk
  • Du skal være opmærksom på, at konsultationer ang. rejsevaccinationer, ikke er dækket af sygesikringen - overenskomsten mellem de praktiserende læger og regionerne. Du skal derfor selv betale for behandling og rådgivning. Se under praktisk info/priser.
  • Når der er en aftale om, hvilke vacciner der skal gives, laver vi som udgangspunkt en recept på de pågældende vacciner, der skal købes på apoteket. Er vaccinationen i restordre, vil vi gerne prøve at bestille den til dig hos SSI. Du skal ved visse vacciner betale før vi bestiller.